17/4/08

Ελευθεριών εκτέλεση...

1.252 άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2007 σε 24 χώρες έναντι 1.591 το 2006, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία! Μείωση που μόνο ως αμελητέα μπορεί να κριθεί, αφού από μόνος του ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος.

Τη θλιβερή πρωτιά κατέχει η Κίνα, υποβάλλοντας στην εσχάτη των ποινών 470 ανθρώπους! Και όταν μιλάμε για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το συγκεκριμένο "χρυσό μετάλλιο" που κατέκτησε η διοργανώτρια μόνο οργή προκαλεί. Μάλιστα, από τη Διεθνή Αμνηστία εκφράζονται φόβοι πως το παραπάνω νούμερο αφορά μόνο τις επίσημες εκτελέσεις και πως ο πραγματικός αριθμός μπορεί να ανέρχεται μέχρι και στις 6.000!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ιράν, όπου το 2007 εκτελέστηκαν 317 άνθρωποι, ενώ ακολουθούν η Σαουδική Αραβία (143), το Πακιστάν (135) και οι ΗΠΑ (42).

Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εκτελούνται με μυστικές και συνοπτικές διαδικασίες σε χώρες όπως η Μογγολία, το Βιετνάμ, η Μαλαισία. Και φυσικά θα πρέπει να ανησυχούμε και όλοι εμείς με αυτή την κατάφορη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιώματων που συντελείται σε τόσο πολλές χώρες του "σύγχρονου" κόσμου...

1 σχόλιο:

Societas humana είπε...

Quiz: Ποια από τις χώρες που αναφέρθηκαν έχει δημοκρατικό πολίτευμα και τηρεί όλα τα εχέγγεια ώστε να θεωρείται το πρώτυπο και φάρος δημοκρατίας (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζεται) για όλα τα υπόλοιπα κράτη; Από εκεί φαίνεται ότι και ο πολιτισμός (;) ξέρει να τιμωρεί παραδειγματικά!